FOOD SQUAD

Posted on April 16, 2018Comments Off on FOOD SQUAD

Despre vendor

FOOD SQUAD

grătarul ca artă culinară

 

Putem spune orice despre mâncarea făcută la grătar, însă uneori trebuie doar să recunoaștem meritele și să dăm bucătarului ce-i al grătarului, mai ales atunci când originea preparatelor este adusă tocmai din Statele Unite ale Americii. Da, tocmai de peste ocean au fost aduse atât tehnica de prepararea, cât și produsul final pe care Food Squad, unul dintre cele mai fresh food truck-uri care iau parte la Street Food Festival, îl va servi gurmanzilor.

 

Și pentru că nu vrem să vă mai ținem în suspans, vă dezvăluim că este vorba despre pulled pork, un preparat clasic american. Ce înseamnă, vă-ntrebați? Ei bine, pulled pork este de fapt carne de porc gătită până când fibra cărnii se înmoaie și se poate desface, trage, extrem de ușor de pe os, de acolo și denumirea de „pulled” - cuvânt care tradus în limba română înseamnă „tras”. Gătite astfel, anumite bucăți de carne, în general cele mai bogate în grăsime, devin o adevărată plăcere gastronomică, o experiență culinară care merită trăită pe îndelete, mai ales pentru că nu este deloc ușor de reprodus acasă. De ce? Pentru că dacă vrem să ajungem la textura potrivită pentru „pulled pork”, carnea trebuie gătită încet, la foc mic, fără grabă, fără întreruperi, doar cu ajutorul unui flux constant de căldură care schimbă structura preparatului și care îi oferă gustul și textura unice.

 

Carnea preparată astfel, împrietenită ulterior cu varii sosuri, salate și alte produse care dau forma finală a mâncării, capătă noi dimensiuni la nivel de gust, mai ales că aceste este foarte greu de reprodus în lipsa unui proces culinar pe măsură. Cu lecțiile gastronomice învățate și aplicate, Food Squad Joint vă așteaptă la Street Food Festival cu o ofertă mai mult decât delicioasă!

 

meniu

MENIU

TRANSYLVANIAN PORCHETTA

ALMOST FAMOUS BBQ RIBS

LEMONADE

video

Comments Off on FOOD SQUAD