LA STRADA GYROS

Despre vendor

LA STRADA GYROS

vacanță culinară în Grecia. Cu Gyros.

 

Atunci când te gândești la Grecia printre primele preparate culinare care își fac loc în poftele și gândurile noastre este Gyrosul. Unul dintre cele mai simple, dar delicioase preparate pe care zeii Olimpului le-au lăsat pe Pământ, spre bucuria papilelor noastre gustative. Bine, se prea poate ca acesta să nu fi fost inventat chiar de vreun bucătar al zeilor, însă, cu siguranță, cine-a gătit prima și prima data Gyros a fost inspirat de undeva de sus.

 

Carne aromată, de pui, porc, vită, miel sau oaie, friptă la o temperatură destul de joasă pe un rotisor vertical, o pită sculptată, care apoi servește pe post de farfurie, legume proaspete și neapărat, dar neapărat, nelipsitul sos Tzatziki. Acesta este Gyros-ul de cea mai simplă și delicioasă speță. Fiecare bucătar îl poate personaliza, fiecare meșter culinar îl poate asezona și rearanja după bunu-i plac. Cel mai important lucru este să-și păstreze esența.

 

Cum până acum v-am cântat și descântat această minunăție culinară, trebuie neapărat să vă spunem că la Street Food Festival veți găsi cel mai bun Gyros la Jernoiu Gyros. Au cules câteva metode tradiționale grecești de preparare și le-au adus în România pentru a le pune în practică. Așa că haideți toți, de la mic la mare, la Street Food Festival unde Gyros-ul se va regăsi în capulul listei cu preparate musai să existe la un eveniment de street food.

meniu

MENIU

THASSOS

CRETA

CORFU

MYKONOS SALAD

CARTOFI PRAJITI

AYRAN

video